Skip links

Bosanska Krupa mali sajmovi

Mali sajmovi se održavaju u mjesecu julu i augustu u prirodnom ambijentu na keju ispod Starog grada. Prilika da proizvođači organske hrane, ljekobilja i pčelari prezentiraju svoje proizvode građanima i posjetiocima. U okviru sajmova se održavaju tematski okrugli stolovi. Ovdje, svaki kutak ovog predivnog grada pulsira energijom kreativnosti i poduzetništva. “Bosanska Krupa – Grad malih sajmova” vas poziva da zaronite u raznolik svijet lokalnih talenata, zanatlija i inovatora.

U srcu ovog grada, očekuje vas pravi festival kreativnosti. Na svakom koraku ćete otkriti šarene štandove koji prikazuju bogatstvo rukotvorina, umjetničkih djela i originalnih proizvoda. Od ručno izrađenih suvenira, preko unikatne odjeće, do umjetničkih djela koja pričaju priče o lokalnom duhu – Bosanska Krupa ima mnogo toga da vam ponudi. Osim što ćete moći da istražite i podržite lokalne talente, imat ćete priliku da okusite i najfinije gastronomske poslastice koje grad nudi. Uživajte u tradicionalnim jelima i osvežavajućim napitcima dok se družite s ljudima koji dijele istu strast prema kreativnosti i inovacijama.

Ovakvi sajmovi imaju osnovni cilj da promovišu tradicijske,kulturno-historijske i prirodne blagodati ovog kraja, da bi ugodnijom za život učinili Bosansku Krupu svojim građanima, otvarajući vrata za goste, turiste, poslovne subjekte i sve one koji svrate ili redovno dolaze u Bosansku Krupu. “Bosanska Krupa – Grad malih sajmova” nije samo prilika da kupite unikatne proizvode i podržite lokalne preduzetnike – to je iskustvo koje će vas povezati s dušom ovog grada. Očekuje vas nezaboravna atmosfera zajedništva, inspiracije i ljubavi prema lokalnoj baštini.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo pregleda.
Home
Account
Cart
Search