Skip links

Regata Bosanska Krupa - Bosanska Otoka

Bosanska Krupa je ljeti zasigurno centar dešavanja turističko-kulturnih događaja Unsko – sanskog kantona i šire. Za sve one koji svoje slobodno vrijeme žele provesti kvalitetno uz zabavu, muziku i druženje, Bosanska Krupa je mjesto gdje morate biti. Jedan od događaja koji zasigurno trebate posjetiti je Bosansko Krupska regata. Regata Bosanska Krupa – Bosanska Otoka promotivno je održana u mjesecu augustu 2022. Preko 300 učesnika rafting čamcima uz progodnu zabavu na odmorištima veslalo od drvenog mosta u Bosanskoj Krupi do kupališta Brioni u Bosanskoj Otoci. S obzirom na to da je oduševila učesnika u narednom periodu nastavit će svoju tradiciju.

Ova izvanredna manifestacija pruža priliku da istražite prirodne čari rijeke Une i upoznate bogato kulturno nasljeđe ovog područja. Dok se otisnete na vodene puteve rijeke Une, uživajte u spektakularnim pejzažima i tišini koja vas okružuje. Regata je prilika da se povežete s prirodom i oživite duh pustolovine dok plovite kroz plave vode i zelene obale. Ova manifestacija je idealna za ljubitelje vodenih avantura. Regata Bosanska Krupa – Bosanska Otoka nije samo putovanje kroz prirodu, već i otkrivanje bogatstva kulturnog nasljeđa ovog područja. Oba grada, Bosanska Krupa i Bosanska Otoka, nose sa sobom priče koje sežu duboko u prošlost.

Plovidba između ovih mjesta pruža priliku da se upoznate s tradicijom, običajima i kulturom. Za učesnike Regate, te goste i građane na Zelenim otocima svake godine bude upriličen i koncert, koji dodatno uljepša ovu manifestaciju. Neka Regata Bosanska Krupa – Bosanska Otoka postane vaša prilika da istražite prirodne čari rijeke Une, upoznate kulturno nasljeđe ovog područja i budete dio događaja koji spaja vodu i prirodu. Ova manifestacija stvara jedinstveno iskustvo koje seže dalje od same plovidbe.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo pregleda.
Home
Account
Cart
Search