Skip links

Književni susreti Stazama djetinjstva

Književni susreti „Stazama djetinjstva“ je trodnevna književna manifestacija u okviru koje se književnici druže sa učenicima i građanima na prigodnim književnim časovima i večerima, okruglim stolovima u dugogodišnjoj tradiciji edukacije, druženja, opismenjavanja i lijepih riječi. Općina Bosanska Krupa je svojom bogatom historijom bila veoma snažan faktor na kulturnom razvoju regije što i danas svojim širokim opusom zavičajnih pisaca predstavlja.

Kulturno edukativnom manifestacijom je nastavljena dugogodišnja tradicija koja ima za cilj popularizaciju i promociju pisane riječi, s posebnim osvrtom na dječiju književnost, kroz neposredne kontakte s autorima i umjetnicima, te njegovanje bogate književne i kulturne tradicije po kojoj se ova regija ne samo prepoznaje nego i bitno izdvaja kao jedinstvena na prostoru Bosne i Hercegovine pa i šire. Održavanje ove manifestacije dokaz je interesa lokalne zajednice da se predstavi kao prostor u kojem se poštuju vrijednosti koje nadilaze značaj lokalnog i koje mogu biti podsticaj mnogih drugih oblasti , posebno turističkih potencijala općine i regije. Upoznavanje i druženje talentiranih mladih ljudi s afirmiranim stručnjacima iz oblasti kulture i obrazovanja, prije svega prozaistima i pjesnicima daje izuzetne efekte na planu kulturnog odgoja i edukacije.

Cilj manifestacije je uključivanje što većeg broja učesnika u realizaciju programskih aktivnosti, tako da će na manifestaciji učestvovati sve kulturno-prosvjetne institucije s područja općine i šire. Ova jedinstvena prilika spaja ljubitelje književnosti, na putovanju kroz bajke, avanture i sećanja koja su oblikovala naša detinjstva. Čarobni događaj koji pruža priliku da se dublje povežemo sa knjigama kao i da otkrijemo nove dragulje među savremenim djelima. Tokom manifestacije, posjetioci mogu da uživaju u interaktivnim radionicama sa piscima i ilustratorima, gde mogu da nauče o procesu stvaranja knjiga, inspiraciji i tehnika ilustrovanja.

Ova manifestacija inspiriše sve generacije da očuvaju svoju ljubav prema knjigama i prenesu je na buduće generacije. Pridružite nam se na “Stazama djetinjstva” i doživite magiju književnosti koja nas povezuje kroz vrijeme i prostor. Uzbuđenje, učenje i nostalgija čekaju na svakom koraku ovog nezaboravnog putovanja kroz stranice omiljenih priča.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo pregleda.
Home
Account
Cart
Search