Skip links

Skokovi Ćevanuša

Na samom ulazu u Bosansku Otoku ne možete, a da ne primijetite poznato kupalište Ćevanuše. I ne, nije riječ o skokovima sa mosta kako smo navikli, već o skokovima sa izgrađene skakaonice na mjestu gdje su desetinama godina unazad, mladići željni dokazivanja, ali i oni stariji iskusniji, skakali sa vrba u duboki zelenac. Dvodnevna manifestacija u naselju Ćevanuše u Bosankoj Otoci je takmičenje u kategoriji do 15 godina u disciplinama: skokovi, ronjenje i plivanje i stariji od 15 godina u kategorijama skokovi, ronjenje, plivanje i „egzibicijski“ skokovi.” Ovo je jedno od najljepših kupališta u ovom dijelu BiH. Svake godine organizatori manifestacije rade na obnovi i uređenju kupališta čime se šalje i snažna poruka za potrebu očuvanja rijeke Une.

Skokovi u Ćevanuši su svijet spektakla i neustrašivosti. Ova izvanredna manifestacija duboko je ukorijenjena u lokalnoj kulturi i predstavlja mješavinu tradicije, adrenalina i zajedništva. Tradiocionalni skokovi Ćevanuše nisu samo skokovi; to je prilika da se oživi staro običajno nasljeđe i pokaže nevjerovatna hrabrost. Generacijama se mladići pripremaju za ovu manifestaciju, a svaki skok predstavlja simbol hrabrosti, samopouzdanja i ljubavi prema tradiciji. Okruženi prirodnim ljepotama i adrenalinskim uzbuđenjem, skakači postaju simbol ponosa i hrabrosti. Učestvovanje u skokovima postaje prilika da se osjeti ponos prema vlastitoj kulturi i postane dio priče koja traje stoljećima.

Doživite ovu jedinstvenu manifestaciju i budete svjedoci nevjerovatne hrabrosti mladića koji se bacaju u dubine rijeke. Ovo je prilika da uživate u drevnim običajima, dijelite radost zajedništva i dublje razumijete bogatstvo lokalne kulture. Neka Tradicionalni skokovi Ćevanuše postanu vaša prilika da istražite drevne običaje, podržite mlade hrabre skakače i proslavite kulturno nasljeđe Bosanske Otoci.

Ova manifestacija spaja prošlost i sadašnjost na jedinstven način, stvarajući nezaboravno iskustvo koje odjekuje hrabrošću i zajedništvom.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo pregleda.
Home
Account
Cart
Search