Skip links

Motel Una

Motel “Una” se nalazi na obali rijeke Une u mjestu Bosanska Otoka. Bosanska Otoka je naselje na rijeci Uni, u sastavu grada Bosanska Krupa. Udaljena je 10 km od Bosanske Krupe, 23 km od Bužima, 45 km od Bihaća i 22 km od Bosanskog Novog. Naselje je smješteno na obje obale rijeke Une i dvadeset i četiri ade (riječna ostrva), a dva dijela Otoke povezana su čeličnim mostom izgrađenim 1920. godine. Kada se govori u prošlosti otočkog kraja ili otočkog područja, onda se najčešće misli na deset sela koja su od 1952 do 1958 činila otočku općinu. Ta sela su Banjani, Baštra, Mujagići, Glavica, Ivanjska, Jezerski, Ljusina, Mahmić-selo, Otoka, Srednji Bušević i Voloder. Mjesto se prvi put spominje 1264. godine kao “Otok na Uni”, a na obalama se nalaze restorani iz kojih se pruža prelijep pogled na 24 riječna ostrva.

U decembru ove godine motel „Una“ napunit će 22 godine postojanja, a sa ponosom mogu reći da iza sebe imaju godine uspješnog rada, poslovanja, partnerstva i družbe. Motel Una raspolaže sa 15 soba i udaljen je 15 minuta hoda od Ade Mlinčići. Objekt se nalazi 1 km od centra grada Bosanska Otoka i 90 km od zračne luke Banja Luka. Udaljenost od Hrama Svetog proroka Ilije je oko 9 km.  Motel Una nudi izuzetno bogatu gastronomsku ponudu i jedinstven užitak koju nudi terasa na samoj rijeci Uni. Ono što izdvajaju iz gastronomske ponude je sljedeće. Na prvom mjestu su dobro poznati ćevapi, o njima već svi nadaleko pričaju. Na drugom mjestu u ponudi je pastrmka, jer kako kažu najveći gušt pored Une je jesti ribu. Dok treće mjesto zauzima pizza, poznat miris koji se širi cijelom Otočkom čaršijom.
 
Duž cijele Otoke protiče Una na kojoj je više od 20 manjih i većih riječnih otoka. Jedan takav se nalazi i na izlazu iz gradića prema Bosanskom Novom, gdje je i gradska plaža poznata kao Mlinčići. Na obalama Une se nalazi desetak mlinova ili vodenica, koje su nekada služile za mljevenje žita, a danas su uglavnom pretvorene u ugostiteljske objekte.  Ljepote Une možete da posmatrate iz ugodnog ambijenta, Restoran & Splav Una, uz tradicionalna jela i pića, uz nezaobilaznu unsku ribu, te ostale specijalitete koje Vam nudimo. Također, raspolažu sa 15 uredno opremljenih spavaćih soba sa pogledom na Unu.
 
Cjelokupan prostor je renoviran, moderno opremljen i pripremljen za drage goste. Stručno i profesionalno osoblje sa dugogodišnjim iskustvom Vam je na raspolaganju da se osjećate ugodno i opušteno.Motel „Una“ nudi Vam također i organizovanje raznih proslava poput vjenčanja, rođendana i slično. Ukoliko postoji lokacija na kojoj se mogu doživjeti i osjetiti čari Une i sve ono što je o krajiškoj krasotici ispričano i opisano, onda je zasigurno Una Motel. Ukusi domaće kuhinje, i to ne bilo gdje, već na splavu dok plovite rijekom Unom, definitivno je ono što će zadovoljiti apetite svih ljubitelja prirode i prelijepih krajolika. Prirodna idila, bajkoviti prizori i Una u najljepšem izdanju – dostupno i omogućeno na samo jednom mjestu. Posjetite ih i uvjerite se u usluge, ljubaznost, kvalitet i profesionalnost koje Vam pružamo već 21 godinu.

Adresa

Ul. Čaršija bb, Bosanska Otoka

Web

https://www.facebook.com/motelunabosanskaotoka/

Telefon

+387 61 972 071

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo pregleda.
Home
Account
Cart
Search