Skip links

Krupska regata

Bosanska Krupa naročito u ljetnom periodu bogata je raznim manifestacijama i sadržajem za sve građane i posjetioce. Krupska regata je jedna od omiljenih godišnjih manifestacija koja se održava u prekrasnom gradu Bosanska Krupa. Manifestacija koja dobija tradicionalni karakter pruža doživljaj dobre atmosfere i uživanja u prirodnim ljepotama Une, kanjona i svega onoga što Bosnska Krupa nudi. Regata se vozi od Spahića do Bosanske Krupe u popodnevnim i večernjim satima je organizovano druženje i koncert na Zelenim otocima i Velikim adama.

Krupska regata okuplja ljubitelje prirode, rekreacije i kulturne baštine iz različitih dijelova zemlje. Smještena na rijeci Uni, manifestacija privlači brojne posjetioce svojom jedinstvenom kombinacijom sportskih takmičenja, kulturnih događaja i zabavnih aktivnosti. Krupska regata je prilika da se ljubitelji veslanja, splavarenja i rekreacije okupe i pokažu svoje vještine na vodi. Regata uključuje različite kategorije takmičenja, prilagođene svim uzrastima i nivoima iskustva. Također, organiziraju se i posebni događaji i takmičenja dodatno obogaćuje atmosferu manifestacije.

Osim sportskih aspekata, Krupska regata nudi i bogat kulturni program. Posjetioci imaju priliku upoznati se s lokalnom kulturom, tradicijom i gastronomijom kroz izložbe, koncerte i degustacije domaćih specijaliteta. Na koncertima imamo priliku vidjeti i neke od velikih zvijezda Balkana i uživati uz njihove hitnove. To je prilika da se spoje različite generacije i zajednice te da se promoviše jedinstvo i saradnja. Krupska regata također ima i značajan ekološki aspekt.

Organizatori često podižu svijest o važnosti očuvanja rijeka i prirodnih resursa, te promovišu ekološki odgovorno ponašanje kako među učesnicima, tako i među posjetiocima. Krupska regata je više od običnog sportskog događaja – to je prilika da se zajedno slavi priroda, kultura i sport. Njen šaroliki program i pozitivna energija privlače ljude svih uzrasta i interesa, čineći je nezaobilaznom manifestacijom u Bosanskoj Krupi i šire.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo pregleda.
Home
Account
Cart
Search