Skip links

Restoran Alga

Idealna prilika da uživate u prirodi i miru uz zvuke žubora rijeke i cvruka ptica je restoran restoran i prenoćište „Alga“. Restoran i prenoćište „Alga“ nastao je na temelju dugogodišnje porodične tradicije koja je dugi niz godina prenosila i zadržala simbolički status ugostiteljskog duha, predstavljajući pravu oazu mira čak i za one najzahtijevnije. Gastronomska ponuda grada Bosanske Krupa temelji se na bogatom nasljeđu lokalne kuhinje Bosanske Krajine, koja je poznata po svojim tradicionalnim jelima i specijalitetima. Neka od karakterističnih jela koja se mogu pronaći u gastronomskoj ponudi Bosanske Krupe i njenoj okolici su: Unska pastrmka, ćevapi i razne vrste roštilja, janjetina, bosanski lonac, punjene paprike, razne vrste pita i sl. Rijeke Una i Krušnica su veoma bogate svim vrstama riba: mladicom, pastrmkom, štukom, škobaljom ili lipljenom.

Jedna je od lokacija gdje možete probati najbolje specijalitete je upravo restoran i prenoćište „Alga. Ovakva zastupljenost mnogobrojnih vrsta, veličina šumskog prostora i prisustvo rijeka, pružaju velike mogućnosti razvoja lovnog i ribolovnog turizma. Dragulj ovog područja je kristalno čista rijeka Una. Njena ostrva su idealna za kampiranje i logorovanje.
U rijeci Uni, prema podacima ovdašnjih ribolovnih društava živi 28 različitih vrsta riba koje znaju doseći i preko 30 kilograma težine. Uz ljubazno osobolje, ambijent, hranu i pristupačnu cijenu restorana i prenoćište „Alga“ zagarantovano ćete uživati. Prema recenzijama koje su ostavljeni gosti, većina njih će se ponovo vratiti. Kako kažu, oduševljeni su ponudom i uslugom koja ih je dočekala u prenoćištu i restoranu „Alga“.
 
Ono u čemu su najviše uživali, jeste upravo bogata gastronomska ponuda o kojoj smo pisali na samom početku. Neka ljepote Krajine ali i ostalih dijelova Bosne i Hercegovine u svima nama potaknu želju za upoznavanjem domovine, a posjetama i promocijom svega što imamo pomažemo domaći turizam i kompletnu domaću ekonomiju. Osoblje restorana „Alga“ Vas očekuje, uz poruku da su tu radi Vas. Dobrodošli!

Adresa

Ul. Unska br.15, 77240 Bosanska Krupa

Web

https://www.facebook.com/Restoran-Alga

Telefon

+387 37 472 835

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo pregleda.
Home
Account
Cart
Search