Skip links

Biciklizam

Bosanska Kurpa vam nudi niz staza koje će vas provesti kroz netaknute šume i slikovite doline. Biciklizam u Bosanskoj Krupi nije samo fizička aktivnost, već i prilika da se povežete s prirodom i istražite skrivena blaga ovog prekrasnog kraja.

Izleti

Bosanska Krupa je pravi dragulj kada su u pitanju izleti u prirodi. Ova regija Bosne i Hercegovine nudi nevjerojatne mogućnosti za avanturističke duše koje žele istražiti divljinu netaknute prirode. Izleti su za sve generacije, od aktivnih avanturista do ljubitelja prirode i kulture.

Kajak

Bosanska Krupa, smještena uz rijeku Unu, nudi nevjerojatne mogućnosti za ljubitelje kajaka i adrenalinskih izazova na vodi. Jedan od nezaboravnih trenutaka tokom kajakaške avanture je vožnja kroz kanjon rijeke Une. Visoke stijene okružuju vas s obje strane, a zvuk vode stvara čarobnu atmosferu. Ova destinacija je prava oaza za ljubitelje vodenih sportova, gdje možete uživati u spektakularnim prirodnim ljepotama dok veslate niz čistu i kristalno bistru Unu.

Kanu

Sjednite u kanu i zaplovite niz rijeku Unu, gdje će vas okružiti mnoštvo prirodnih ljepota divne Krupe. Bez obzira jeste li iskusni kanuist ili tek početnik, Bosanska Krupa nudi različite rute koje će odgovarati vašim preferencijama i vještinama. Kanu avantura je prilika da se povežete s prirodom i stvorite nezaboravne trenutke na vodi.

Kupanje

Rijeka Una, koja se smatra jednom od najčišćih rijeka na svijetu, pruža idealno okruženje za osvježenje i opuštanje. Njezina kristalno čista voda privlači posjetitelje iz raznih krajeva, pružajući priliku za plivanje, skakanje s stijena ili jednostavno uživanje u mirnom ležanju na obali.

Planinarenje

Ovaj skriveni dragulj u Bosni i Hercegovini nudi prekrasne staze i planinske vrhove za istraživanje. Za one koji vole istraživati šume i prirodne rezervate, Bosanska Krupa je bogatstvo faune i flore koje će vas očarati. Jedna od impresivnih ruta je uspon na planinu Grmeč, koja nudi panoramske vidike na Bosansku Krupu i okolne predjele. S druge strane, planina Cincar nudi divlju i netaknutu prirodu, te pruža priliku za istraživanje i otkrivanje skrivenih kutaka.

Quad Vožnje

Doživite nezaboravnu adrenalinsku vožnju na četiri točka! Istražite šume, brda i proplanke uz rijeku Unu i Krušnicu i iskusite turizam na potpuno drugačiji način.

Rafting

Rafting je avanturistički sport i jedan od najpopularnijih oblika aktivnog odmora u BiH. Kada na sve to dodamo podatak da je Una najčišća rijeka na svijetu okružena živopisnim pejzažima, sigurni smo da ćete se istog momenta poželjeti opustiti u njenim kanjonima, brzacima i vodopadima, ali i malo zagrijati mišiće.

Vožnja Unskom lađom

U Veneciji gondola, a na Uni i Temzi unska lađa. Kroz historiju ne postoje pisani tragovi kada je zaista nastala unska lađa, no sigurno je da ona još uvijek predstavlja unikatan simbol Bosanske Krupe i njenih obala, ada i djetinjstva svi krupljana. Prema usmenom predanju, prije 200 godina, ove lađe su korištene za komercijalne svrhe, odnosno vađenje pijeska, prevoz drva, ribolov i vožnju. A danas u njima možete uživati, odmarati duh i tijelo i upijati svu ljepotu prirode Bosanske Krupe. Una ne bi bila Una kada po njoj ne bi plovile unske lađe.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo pregleda.
Home
Account
Cart
Search