Skip links

Stazama slavne

Biciklijadu „Stazama 511. slavne“ organizuje Klub ekspremnih sportova „URBAN – X“ u spomen na herojsku 511.slavnu brigadu. Ova tradicionalna sportska manifestacija okuplja više od 100 biciklista raznih uzrasta, a vozi se na relaciji dugoj 65 kilometara koja je obuhvatila sva značajna mjsta gdje su obilježja stradanja boraca i starješina 511. Slavne brigade. Ruta obuhvata Otoku – Bužim – Mahmić selo – Pištaline – Penru spomen obilježje Ćojluk – Zelene otoke kao krajnje odredište i mjesto druženja. “Biciklijada Stazama 511. slavne” nije samo obična vožnja biciklom. To je prilika da se uputite na putovanje kroz vjekove, istražeći staze koje su oblikovale historiju Bosanske Krajine.

Ova manifestacija vodi vas kroz slikovite pejzaže oživljavajući priče prošlosti. Osim historijskog aspekta, biciklijada vam omogućava da se povežete s prirodom na najbolji mogući način. Staze koje prolazite pružaju priliku da istražite netaknutu prirodu, stvarajući osjećaj istinskog bijega iz svakodnevnog života.

Pridružite se ovoj nevjerojatnoj biciklijadi i istražite historiju, kulturu i prirodu Bosanske Krajine na jedinstven način. Vozite kroz stoljeća i istražujte staze koje su nekada koračali branitelji i heroji BiH.

Učestvujte u ovoj izuzetnoj biciklijadi i doživite spoj historije, biciklizma i prirode kao nikada prije. Neka vaša vožnja bude inspiracija za istraživanje, povezivanje i podršku lokalnoj zajednici.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo pregleda.
Home
Account
Cart
Search