Skip links

Likovna kolonija most budućnosti

Da je umjetnost simbolično most između stvarnosti i snova, razonoda za dušu, a ljepota za oči, pokazuje i Likovna kolonija za mlade „Most budućnosti“. Likovna kolonija za mlade „Most budućnosti“ su radionice za učesnike srednjih umjetničkih škola iz BiH i zemalja u okruženju, organizuju se u mjesecu septembru u Gradskoj galeriji i na otvorenom. Ova kolonija je više od samo umjetničkog događaja – to je prilika da se spoje maštoviti umovi iz različitih kutaka svijeta i stvori most ka budućnosti umjetnosti.

Tokom kolonije “Most budućnosti”, imat ćete priliku da se izgubite u bogatstvu boja, oblika i tekstura koje prirodno okruženje Bosanske Krupe nudi. Svaki kutak ovog gradića nosi svoju priču, a vi ćete imati priliku prenijeti te priče na platno svojom jedinstvenom interpretacijom. Bez obzira jeste li već iskusni umjetnik ili tek otkrivate svoju strast prema umjetnosti, ova kolonija će vas potaknuti da istražite nove tehniku i pristupe. “Most budućnosti” je i platforma za dijeljenje ideja, umrežavanje s vršnjacima i izgradnju mostova koji će prenostiti različitosti i stvoriti most prema budućnosti kreativnosti. Kroz interaktivne radionice, diskusije i umjetničke izlete, dobit ćete priliku za dublje razumijevanje umjetničke prakse i procesa.

Bosanska Krupa, sa svojom bogatom kulturnom baštinom i slikovitim ambijentom, pruža idealan okvir za ovo iskustvo. Mostovi koji se protežu preko rijeke Una postaju simbol povezivanja prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, a vi ćete imati priliku stvoriti svoje mostove umjetnosti koji će spojiti vašu viziju sa svijetom. Otkrijte svoju kreativnost, upoznajte se s raznolikim umjetničkim pravcima i stvorite most prema vašoj umjetničkoj budućnosti. Mladi će kroz ovu likovnu koloniju zajedno stvarati mostove koji će ih povezati kroz umjetnost i inspiraciju.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo pregleda.
Home
Account
Cart
Search