Skip links

Ribnjak Kemin potok

Tražite mjesto gdje možete biti slobodni sa djecom ? Mjesto gdje samo domaću kafu možete da pijete i najbolja jela sa žara da probate ? Tražite mjesto za cjelodnevno druženje ? Mjesto gdje se riba rekreativno hvata i mjesto gdje lađa vozi 3 kilometra do izvora jedne od najljepših rijeka Bosne ? Onda je idealna lokacija za Vas ribnjak „Kemin potok“. Ribnjak „Kemin potok“ se nalazi u mjestu Zalug u Bosanskoj Krupi. Smješten je na rijeci Krušnici u prekrasnom prirodnom okruženju. Restoran nudi ne samo bogat riblji meni, nego i neka od najpopularijih tradicionalnih jela.

Jedinstvena prilika u cijeloj Europi, idealna za bijeg iz gradske gužve, može se doživjeti vožnjom lađe koja je poznato prevozno sredstvo na rijeci Uni i Krušnici. Izvorište rijeke nalazi se na oko 5 km od Bosanske Krupe, podno naselja Gudavac i Vranjska. Lokacija izvorišta je očaravajuća. Bujne i zdrave šume, strme visoke stijene, boje rijeke i gromoglasan šum vode, cjelokupnoj lokaciji daje posebnu draž. Najnovija speleo-ronilačka ekspedicija potvrdila je da je vrelo Krušnice vrlo rijetko, potpuno ekološki očuvano izvorište sa bogatom speleo-faunom i nevjerovatnim količinama pitke vode. Ova smaragdna ljepotica se na kraju svoga toka, čija dužina iznosi sedam kilometara, ulijeva u Unu, protičući kroz bajkovitu prirodu ukrašenu gustim zelenim šumama. Prosječna dubina Krušnice iznosi sedam metara, a zbog kratkoće svoga toka spada u veoma hladne rijeke i njena prosječna godišnja temperatura je oko deset stepeni. Izvor rijeke je značajnog kapaciteta, a u prošlim decenijama vršena su njegova istraživanja u kojima su sudjelovali ronioci iz Francuske i Poljske. Ono što je najzanimljivije, a tiče se živog svijeta u rijeci, jeste da u njoj živi čovječija ribica i rijetke vrste riječnih rakova. O čistoti Krušnice svjedoče i dabrovi, koji su se nakon mnogo godina ponovo počeli vraćati na ovdašnje rijeke, a brojne brane i staništa ukazuju na njihovo prisustvo.

Ribnjak “Kemin potok” u sklopu ponude sa vožnjom lađom nudi i ručak na lađi gdje imate priliku dok se vozite rijekom Krušnicom da jedete odlična jela sa roštilja iz ponude. Kobasice sa žara sa prilogom pekarski krompir i pomfrit uz svježu salatu i domaću lepinju zadovoljit će i najveće gurmane, a naravno tu je i pileci file Mješana mesa ilikako ih onu nazivaju mesne plate jer je akcenat na mesu, a ne na salati i naravno specijalitet kuće riba sa žara.Cilj im je bio da ponude ono što u vremenu brzog življenja sve više zaboravljamo – zdravu domaću hranu i domaćinski i topao ambijent, a to je ono čime se ova zemlja uvijek ponosila. „Kemin potok“ nudi Vam i organizaciju svih proslava od svadbi do rođendana, kumstva itd. Lađa koja nikad ne miruje, avantura koja se pamti. Poseban doživljaj vožnje uz specijalitete sa žara na samoj vodi. Uživajte u harmoniji prirode u sklopu ribnjaka „Kemin potok“!

Adresa

Zalug bb, 77240 Bosanska Krupa

Web

https://www.facebook.com/people/Ribnjak-Kemin-Potok

Telefon

+387 61 851 943

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo pregleda.
Home
Account
Cart
Search