Skip links

Proljetna šetnja Krušnica – Šujnovac i novembarski pohod na Šilju

Dva puta godišnje Planinarsko društvo Grmeč organizuje pohode koji su postali prepoznatljiv brend za stotine planinara i zaljubljenika prirode iz BiH i susjednih zemalja. Proljetna šetnja Krušnica-Šujnovac koja se odvija u mjesecu aprilu povodom Međunarodnog dana planete Zemlje, i Decembarskom usponu na Šilju- pohodu koji se odvija povodom Međunarodnog dana planina.

Planinari naprije krenu dolinom Krušnice prema vrelu ove zelene krasotice. Nakon posjete vrelu i predaha, nastavlja se uz zahtjevniji dio šetnje i to od vrela Krušnice preko Vranjskih i Lipika do izletišta Šujnovac. Staza je lakša za šetnju i duga je oko 16 kilometara, što podrazumijeva oko 4 sata pješačenja kroz izuzetno lijepe krajolike. Nakon ručka i druženja planinara, uređenom šumskom stazom dugom 2 kilometra, odlaze prema Bosanskoj Krupi je organizovana posjeta Starom gradu i Zelenim otocima. Dok prolazite kroz netaknutu prirodu, oživjet ćete prošlost i doživjeti bogatstvo kulturnog nasljeđa ovog područja.

Da je ova manifestacija postala izazovna među planinarima dokaz je odziv 350 učesnika iz 21 planinarskog društva iz BiH, Hrvatske i Srbije. Za sve ljubitelje planinarenja, Novembarski pohod na Šilju predstavlja nezaobilazno iskustvo. Pridružite se ovom jedinstvenom događaju i osjetite snagu prirode. Novembar donosi hladnije vrijeme, ali to ne znači da trebate odustati od avanture. Pohod na Šilju vas izaziva da osjetite snagu vlastitog tijela i umirujući utjecaj prirode.

Ovo nije samo pohod, već i prilika da se povežete s planinskom zajednicom i proslavite hrabrost i upornost. Dijelite iskustva, razmjenjujte i stvarajte prijateljstva. Pohod na Šilju postaje više od samog uspona – postaje putovanje prema osobnom dostignuću i duhovnom osvježenju.Neka Proljetna šetnja Krušnica-Šujnovac i Novembarski pohod na Šilju budu vaša prilika da se spojite s prirodom, upoznate lokalnu kulturu i stvorite nezaboravna iskustva. Bez obzira jeste li zaljubljenik u šetnje ili planinarenje, ove manifestacije pružaju priliku da istražite, uživate i proslavite snagu prirode i ljudske volje.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo pregleda.
Home
Account
Cart
Search