Skip links

Smotra folklora Bosanska Krupa

Smotra folklora u Bosanskoj Otoci je tradicionalna kulturna manifestacija internacionalnog karaktera koja predstavlja spoj ljepote i mladosti, kao i promocija narodnih običaja i folklornog stvaralaštva naroda BiHi gostujućih društava iz cijele Europe. Svake godine manifestaciju posjete hiljade ljubitelja folklora i izvornih plesova i pjesme. Održava se u mjesecu julu i augustu svake godine.

Duboko ukorijenjena u tradiciji i bogatstvu kulture, Smotra folklora u Bosanskoj Otoci vas poziva na nezaboravan susret sa nasljeđem koje pulsira kroz narodne pjesme, plesove i običaje. Ovo je prilika da se upustite u putovanje kroz vrijeme i iskusite dušu Bosanske Otoci kroz izvanredne nastupe folklornih ansambala. Smotra folklora u Bosanskoj Otoci nije samo događaj, već pravo putovanje kroz naslijeđe i kulturu koja je oblikovala ovo predivno područje. Ansambli će vas odvesti na putovanje kroz različite regije i epohe, pružajući vam priliku da se duboko uronite u autentične plesove i melodije koje prenose priče generacija.

Očekuje vas šarolik spektar kostima koji prikazuju široke geografske i društvene spektre Bosanske Otoci. Svaki detalj je pažljivo oblikovan da vas prenese u prošlost, omogućujući vam da osjetite puls naroda koji je kroz vijekove stvarao svoju jedinstvenu tradiciju. Na ovom nezaboravnom putovanju kroz prošlost i sadašnjost Bosanske Otoke, pjesme, plesovi i običaji stopit će se u jedinstveno iskustvo koje će vas dirnuti iznutra.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo pregleda.
Home
Account
Cart
Search